• Гугъл търсене

    
  • Институт по биология и имунология на размножаването
   "Акад. Кирил Братанов"

   • 15- ти Международен симпозиум по имунология на репродукцията.

    28.06.2018

                   От 15-17.06. 2018 г. в Международния дом на учените “Жолио Кюри“, курорт „Св.Св.Константин и Елена”  се проведе 15- ти, по ред, Международен симпозиум по имунология на репродукцията.

                   Традицията Международният симпозиум по имунология на репродукцията да се провежда на всеки три години и то, именно в Международния дом на учените, е установена и поддържана от Институт по биология и имунология на размножаването при Българска академия на науките/ИБИР-БАН/.

                   През 2018 г. се навършват 51 години от проведения Първи симпозиум, на който е основан и Международният комитет по имунология на репродукцията/МККИР/.

                   Тези факти, както и пионерните публикации на академик Кирил Братанов и други учени, превръщат България и ИБИР-БАН в основатели на научното направление "Имунология на репродукцията". Това направление продължава през годините да бъде основна област на изследвания за ИБИР-БАН, но вече с високото ниво на специализираната апаратура, с която ИБИР разполага и осъвременената тематика, в отглас на световните научни постижения.

                   15- ят Международен симпозиум по имунология на репродукцията премина на високо научно ниво и при голям интерес от много учени, някои от които световноизевестни. Видим бе големият  интерес към изнесените пленарни доклади и представените  53 постера.

                   Раздадени бяха плакети и 3 медала „Акад. Кирил Братанов” на учени, които се отличиха с най-интересни  доклади за научни постижения.

                   След проведена анкета и оценка от експертна и безпристрастна комисия, на петима млади учени бяха раздадени парични награди за най-добър постер.  

                    Социалната програма също беше отразена в редица фотоси, в които откровено личи радостта и доброто настроение на участниците в Симпозиума.

                     Сърдечно благодарим на организационния комитет и всички сътрудници за успешно проведения симпозиум!

                    Благодарим на спонсорите, с чиятто подкрепа се проведе това чудесно събитие!

                    Благодарим на проф. Райна Георгиева за самоотвержения труд в годините, нейната инициативност и неизчерпаема енергия да организира и проведе Симпозиума!

                    Поздравяваме проф. Сорен Хайрабедян, новоизбрания председател на МККИР.

                    Галерия на събитието - тук

     

  Персонализирано търсене
  Мрежата
   
   
   
  Персонализирано търсене
  Мрежата